Home
Biography Photos Music Music News Contact Newspapers
Send an email


  3 Feb 2006

موسیقی پاپ، شناخت و آگاهی

    با نگرش من بیشتر مردم به ویژه جوانان در زمینه موسیقی پاپ ارزشمند رایج در جهان شناخت بایسته وبسنده را ندارند و همین اندیشه دست آویزافراد سود جو وبنگاههای تبلیغاتی که جز مال اندوزی آرمانی ندارند شده . امروز موسیقی پاپ یک موسیقی جهانی است و موسیقی پاپ هر کشور ، درجایگاه  نشان و نماد فرهنگی آن کشور مورد ارزیابی جامعه جهانی قرار می گیرد و این خودمی تواند سبب درخشش و یا شرم ساری فرهنگی هر کشور در دنیا شود.

    می دانیم که کاربرد واژه ای در یک فرهنگ در فرهنگهای دیگر ناگزیرهمان کاربرد را ندارد. واژه پاپ در فرهنگ غرب کوچک شده (Popular) پاپیولر به معنی فارسی مردم پسند است. بکارگیری این واژه تنهاویژه موسیقی نیست بلکه در زمینه چهره، کتاب، سینما و .. هم به کار می رود. کاربرد واژه پاپ در فرهنگ موسیقی غرب به جز معنی مردم پسند دارای بار مفهومی باارزش تری است که این مفهوم بدبختانه در ایران پنهان مانده  و آن پشتوانه چند صد ساله پیشینه موسیقی و پشت سر نهادن پله های دگرگونی وپیشرفت فرهنگ موسیقی غرب است که سبب پیدا شدن پدیده ای به نام موسیقی پاپ ونهادینه شدن استانداردهای وابسته به آن شده که این گونه کاربرد با نام موسیقی پاپ جهانی در بستر همان فرهنگ ها سینه به سینه رایج شده است.

    در ایران از زمان رواشدن این واژه (پاپ) بدون نگرش به کاربرد فرهنگی دوم آن (استاندارهای وابسته به آن) به دلیل نبود سرپرست و افراد کارشناس و دلسوز از دهه های پنجاه تا کنون کسانی که سزاوار وشایسته این جایگاه فرهنگی نبودند با نامهای دروغین آهنگساز و خواننده و به دلیل نا آگاهی ،تنها کاربرد نخست واژه پاپ (مردم پسند) را دریافته اند و همین نگرش اشتباه را در میان مردم و به ویژه جوانان رواج دادند و روند درست این موسیقی را درراه  سود جویی به بی راهه کشاندند . آسیبی که این روش نا آگاهانه به موسیقی پاپ ایران وارد کرد، به اندازه ای شکننده و ویران کننده بود که هنوز هم موسیقی ایران در راه درست و جهانی خود قرار نگرفته است واز آن آسیب های ویران کننده رهایی نیافته. برپایه برداشت اشتباه و نا آگاهانه این گروه از موسیقی پاپ (مردم پسند بدون دارا بودن  استانداردهای جهانی ) موسیقی هایی مانند کوچه بازاری، سنتی، محلی و ... هم به اشتباه در رده موسیقی پاپ جای می گیرند.

    بدبختانه کشورهایی مانند ترکیه، پاکستان و نیز اعراب، که در این زمینه از ما خیلی پس تر بوده اند امروزه از ما پیشی گرفته اند و در گستره موسیقی های جهانی سهمی دارند

    هنرهای جهانی مانند سینما، تئاتر، موسیقی ... و نیز موسیقی پاپ همواره با هنرهای همتای خود از کشورها و فرهنگهای گوناگون دنیا در نهادهای کارشناسی هنری با ارزش جهانی ارزیابی و سنجیده می شوند. موسیقی پاپ ایران تا هنگامی که دست اندرکاران پدید آوردن آن، آگاهی و به طور کلی شایستگی لازم و کافی و بویژه دانش بهم پیوستن موسیقی شرق و غرب که از آزمون در هر دو زمینه برگرفته می شود را برای ورود به پهنه های جهانی نداشته باشند، هرچند با آگهی و... از پذیرفتن مردم زیادی هم در درون کشور برخوردار گردند، به دلیل نداشتن استانداردهای جهانی مانند گذشته دست آوردی از موسیقی  را سازمان می دهندکه در هیچ رده بندی موسیقی درون و یا برون مرزی (سنتی، مقامی، محلی، پاپ و..) جای نمی گیرد و تنها کارکرد آن در درون مرزهای ایران می باشد آزمون نشان داده است که در دیگر کشورهای جهان نیز برای مدت کوتاهی هم آنها را برای شنیدن نمی پذیرند.

    بر این پایه همان گونه که شاهد آن هستیم، امروزه موسیقی پاپ دست آویز و جایگاهی برای سود جویان و سیل بیکاران شده است. درپایان می خواهم نقش کلیدی شنونده (مردم وبویژه جوانان) که تا کنون نگاه و اشاره کمتری به آن شده است را بیان کنم و آن اینکه همه گناه را نمی توان به گردن پدید آورندگان و دلالان نهاد. یک شنونده نا آگاه شاید بیش از دست اندرکاران یاد شده سبب پی ریزی سرنوشت غم انگیز موسیقی پاپ شده است. چون با خرید آلبوم ها و جانبداری از کنسرت های بی ارزش سبب ادامه این روند پوچ و استواری پدید آورندگان آن گردیده است.

                                                                                                کورش یغمایی

 


    استاد سعید دبیری، آهنگ ساز و ترانه سرا، نوازنده ی گیتارباس و کیبورد، خالق آثاری چون پرنده، فرنگیس، جزیره، زمستون و دارم عاشق میشم عاشق:
بچه ها، موزیسین ها، از هم می پرسیدیم این کیه؟ دوست داشتیم بدونیم این صدا، این ملودی، این نوع موسیقی و ارنج مال کدوم اسم یا صاحبشان کدام اسم ها هستند که تمام این زیبا یی ها صدا، موسیقی و تنظیم هرسه را در یک نفر، یک اسم دیدیم( کوروش یغمایی)
       بخوانید
 


    استاد منصور تهرانی ،  شاعر و ترانه سرا و آهنگساز برجسته ایران،  پدید آورنده آثار همیشه ماندگاری چون یار د بستا نی -  مخلوق (داغ عشق قدیمو اومدی تازه کردی ، برنده رفراندم سال 1355 ) - یه تنهائی ، یه خلوت- پیش کش - وقتی که من عاشق می شم - بزن تار - دو پرنده - دختر مشرقی - بعد از تو - انتظار (مریم تازه جوونه - با آهنگسازی وخوانندگی کوروش یغمائی) و نیز دو ترانه بر روی آهنگ و آرایش سازهای کوروش یغمائی با خوانندگی زنده یاد ویگن. :  سبک و سیاقی نو ویژه گی هیبت آوازخوانش که همچون مسیح آوائی تازه را بشارت می داد.
      
بخوانید
 


    استاد اکبر آزاد، ترانه سرا و آهنگساز. خالق اشعاری چون : بغض ، آسیمه سر، بی تو خاکسترم.  و آهنگساز وقف پرنده ها: کوروش سبک نوین پاپ را د ر ایران پایه گذاشت......
       بخوانید
 


    علیرضا
بندری - شاعر ، ترانه سرا ، روزنامه نگار خالق آثاری چون، رمانی بنام روی دستم مانده ای پریا. ترجمه شهرزاد هنوز نخوابیده. ترانه سرای آلبوم های : صورتک ، جزیره من، شریک لحظه ، آینه دق ، تو هم که فکر خودتی، عروس کویر، عشق قلابی و ترانه حرفهای آبی در آ لبوم ملک جمشید:   به آخرین فریاد نسل برتر سلام می کنم. کلاه از سر بر می دارم و پیش پایت بر می خیزم . روز بخیر سلطان. روز بخیر .
      بخوانید
 


    استاد مسعود هوشمند ترانه سرا، خالق آثاری چون، حالا باور بکنم؛ یا که باور نکنم –  تاک : گل یخ موزیک پاپ را در آن سالها د گرگون کرد.
      بخوانید
 


   
استاد محمد علی شیرازی  ترانه سرا. خالق آثاری چون سلطان قلب ها،  شکار انسانی،  غم زند ونی: کس
د یگری قابل رقابت با کوروش نبود و کسی هم نتوانست آن چنان گل کند.
      بخوانید
 


    زنده یاد استاد نعمت الله مداح ، شاعر وترانه سرا : برای سلطان موسیقی پاپ ایران...
       بخوانید
 


    آقای سعید بازرجانی مستند ساز هنری (مستند شادروان علی حاتمی کارگردان برجسته و نامی ایران) نویسنده و مترجم: همان مورد آشنای منحصر به فرد موسیقی پاپ که افنخار موسیقی ایران و معرف آن در دنیاست.
      
بخوانید
 


    آریو حبیبی : خواننده و نوازنده گیتار: کوروش برای من نمادی ار وطن است مثل تخت جمشید، بیستون، مثل پاسارگاد، مثل دماوند، آری مثل دماوند، ایستاده واستوار.
      بخوانید
 


   
مجتبی تیموری، آهنگسازصدا وسیما، خواننده و نوازنده گیتار وکیبورد:
کورش یغمایی د ر ایران نظیر ندارد، همچنان بی همتا و یکه تاز است.
      بخوانید
 


   
دکتر نوذ ر مرتضوی، آهنگساز و نوازنده پیانو کلاسیک:  با تلاش این هنرمند ( پاپ و راک) توانست جایگاهی جدی در هنر بیابد و بسی از محدوده تفریح و سرگرمی فراتر گام نهد...
     
بخوانید
 

 
    امید خوش منش کارشناس ارشد تئاتر، نویسنده و نوازنده گیتار:  او نام خود را در خاکش می جوید. ایمان محکمش به این آب وخاک در آواز هایی که برای وطنش خوانده جلوه گر است.
       بخوانید
 


   
بانو مهتاب ابراهیمی ، شاعر وترانه سرا: دیگر کورش ماندگار ایران ....
      بخوانید
 


    نامه ی چند تن از فعالان عرصه ی موسیقی به سلطان موسیقی پاپ (کورش یغمایی) جهت گشایش سایت.
     
بخوانید
 


    دکتر شاهرخ دبیری: موسیقی چه کسی به جز کورش یغمایی برای یک غیر ایرانی قابل فهم است.
      
بخوانید
 

k
 
  
نامه ی محمد رجایی طراح گرافیک، عکاس، (طراح سایت) به پدر راک ایران "کورش یغمایی" جهت گشایش سایت ایشان.
     
بخوانید
 


   
مهدی شفیعی ( پرد یسی ) شاعر و نویسنده و روزنامه نگار وترانه سرا : 

        ققنوس در افسانه ،  محبوس نمی ماند            چون کورش یغمائی ،  می خواند و می خواند
      
بخوانید
 


   
علیرضا دلاور ترانه سرا ونویسنده: خواسته یا نا خواسته کسی در این وادی قد علم نکرد و اگر هم آمد هم قد نبود.
       بخوانید
                                                                                                                     

 
     
نامه ی دکتر امیر حسین الهیاری، ترانه سرا، از طرف گروه موسیقی آرایش خورشید به کورش یغمایی جهت گشایش سایت ایشان. : برای عقاب دماوند موسیقی ایران.
      
بخوانید
 


   
ققنوس ترانه، سروده مهدی شفیعی: موزیسین تکرار نشدنی سرزمین آریا....
      
بخوانید
 


   
امیدرضا میرصیافی – مدیریت سایت هنروموسیقی:  نیک می دانم که "کورش" موسیقی ایران بسیار تنو مند تر از آن است که با اشارة این تنگ نظران بشکند...
      
بخوانید
 


    محسن نیک صفت سرپرست ارکستر، آهنگساز، نوازنده کیبورد و شاعر و ترانه سرا: ما جوانان ایران اسطوره هایی چون شما را سرلوحه هنر، انسانیت و عرق ملی گرایی خود قرار می دهیم...
      
بخوانید
 


    امید شنواد -  نوازنده گیتار -  کیبورد و خواننده: کورش یغمایی بی شک حادثه ای تکرار نشدنی در موسیقی ایران است ...
      
بخوانید
 


محمد رودگر نوازنده با
سابقه و برجسته ماندولین، گیتار، درامز، و خواننده: اگر امکانات و شرایط برای ایشان فراهم می شد امروز در سطح جهان نامی آشنا و مطرح بود ...
      
بخوانید
 


رضا صادقي: تقديم به سلطان پاپ و پدر راك ايران, استاد مسلم موسيقي كشور عزيزمان, استاد كورش يغمايي
       بخوانید
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 







 

 

هر گونه انتشار مطلب، تصاویر یا هر اطلاعاتی دیگر از این سایت
منوط به اجازه کتبی و یا ذکر نام و مشخصات کامل سایت است.

 

© 2005-2007 Kourosh Yaghmaei. All rights reserved.
Designed by M.Rajaee  livedesign.ir .  Hosted by Pendar